Disse lækre papirstynde pandekager er altid et populære. Bag dem i forvejen og opbevar dem i køleskabet eller fryseren til senere brug.
Forberedelsestid 5 min + 30 min hviletid. Tilberedning 40
min. Portionen giver 12 stk.
# Ingredienser
100 g hvedemel
½ tsk salt
3 æg, let sammenpiskede
1 æggeblomme
1¾ dl mælk
¼ dl olie eller klaret smør
* Tilberedning
1. Sigt mel og salt ned i en skål.
Lav en fordybning i midten og hæld æg og æggeblomme heri.
Rør det sammen med melet ved hjælp af en dejskraber.
Rør mælken sammen med ¾ dl vand og rør det i dejen ad flere
omgange.
Pisk til sidst olien i dejen.
Dæk den færdige dej til og lad den trække i 30 min.
2. Opvarm lidt olie på en tefalpande.
Der skal blot en anelse fedtstof på panden, da der også er
fedtstof i pandekagedejen.
Hæld dejen på panden fra en kande eller med et decilitermål
- så er det lettere at kontrollere mængden.
Steg hver pandekage 1-2 min. på hver side, til den er sprød
og gylden.
De færdige pandekager stables, gerne med et stykke bagepapir
mellem hver pandekage.
Det vil holde dem sprøde.
Server de lune pandekager med citronsaft og sukker.
Kokketips
Opbevaring: stabl pandekagerne og pak hele stablen ind i alufolie.
Kom den dernæst i en plasticpose, som lukkes tæt.
Pandekagerne kan holde sig i fryseren i op til 3 måneder.
Lad dem optø i køleskabet natten over.
Se alle de bedste opskrifter med Morgenmad
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.