Lækre sprøde pandekager med en frisk smag af citron og
kardemomme, stablet med fløjlsblød chokolade og friske bær. Opskriften er HER
Til 4 personer
# Ingredienser
Pandekagedej:
200 g hvedemel
4 tsk sukker
salt
1 tsk kardemomme
½ citron, revet skal af
3 æg
2 dl øl eller danskvand
3 dl mælk
50 g smør, smeltet og afkølet
Chokoladetopping:
1 dl fløde
50 g mælkechokolade
100 g mørk chokolade
1 knsp havsalt
Pynt:
300 g friske bær, fx blåbær, hindbær og kirsebær
flormelis til drys
*
Fremgangsmåde
Bland hvedemel, sukker, salt, kardemomme, citronskal i en
skål.
Pisk æggene sammen. Lav en lille fordybning i midten af
melblanding og hæld æggene heri.
Pisk æggene ind i melet og tilsæt øl/danskvand og mælk
gradvist så dejen bliver jævn og uden klumper.
Pisk smeltet smør i dejen, lidt ad gangen.
Lad dejen hvile tildækket i 10-15min.
Varm en lille pande op og steg pandekagerne (ca.½ dl dej af
gangen) ved middel varme 1-2 min på hver side til de er gyldne.
Varm fløden i en kasserolle og hak imens de to typer
chokolade fint.
Når fløden er varm og næsten koger tages den af blusset og
chokoladen og salt tilsættes.
Vent 1 min og rør så i blandingen indtil chokoladen er fuldt
smeltet.
Smør hver pandekage med den lune chokoladecreme og læg dem
sammen som en lagkage med lidt friske bær imellem hver lag.
Slut af med et masser af friske bær på toppen og drys med
flormelis lige inden servering.
Tips: Se også vores andre opskrifter på pandekager.