Hakkede græskarkerner og hørfrø giver både smag og bid til disse
herlige efterårspandekager serveret med en rå æblesalat.
Arbejdstid: 45 min. Hviletid: ca. 30 min. Stege/kogetid:
30-45 min. Fryseegnede. 4 personer
# Ingredienser til Pandekager med æblesalat:
3 æg
1 drys salt
150 g hvedemel
50 g fuldkornshvedemel eller grahamsmel
2 spsk sukker
½ dl græskarkerner
2 spsk hørfrø eller sesamfrø
ca. 4 dl mælk
smør til stegning
Æblesalat:
4 friske røde æbler
2 spsk citronsaft
ca. 1 dl flydende honning
*
Sådan laver du Pandekager med æblesalat:
Pisk æg, salt og de to meltyper sammen og tilsæt sukker.
Hak græskarkernerne groft og rør dem i dejen sammen med
hørfrø eller sesamfrø.
Tilsæt mælk lidt ad gangen og pisk dejen ensartet.
Lad den hvile i køleskab i ca. 30 min.
Rør evt. mere mælk i, hvis dejen er for tyk. Varm 1-2 pander
godt op og kom lidt smør på.
Hæld et tyndt lag dej på og bag pandekagerne ved middelvarme
i 2-3 min. på hver side, til de er lyse brune og gennembagte.
Hold dem varme under stanniol og et viskestykke mens resten
af dejen bages.
Vask æblerne og skær dem i små stykker uden kernehus.
Vend dem sammen med citronsaft og honning.
Server pandekagerne med æblesalaten.
Se flere dejlige
desserter her
Kilde: Hjemmets bedste MAD