Fyldte pandekager er
et hit blandt både børn og voksne. Det smager rigtig dejligt og så er de nemme
at lave. Denne version er med hakket oksekød.
Til 4 personer. Der
bliver 16-18 tynde pandekager af portionen.
# Ingredienser
Dej:
250 g hvedemel
½ tsk salt
5 dl mælk
4 æg
3 spsk olie
Fyld:
2 løg
1 dl olie
500 g hakket oksekød
salt og peber
2 gulerødder
200 g hvidkål
2-3 fed hvidløg
1 dåse hakkede tomater
2-3 spsk tomatpuré
1 tsk oregano
1 tsk basilikum
½ dl hakket persille
Tomatsauce:
1 dåse hakkede
tomater
2 fed hvidløg i
skiver
2 laurbærblade
2 timiankviste
2 tsk paprika
Ih tsk hakket frisk
chili
1 dl vand
Tilbehør: Grøn salat
* Tilberedning
Dej: Bland mel og
salt.
Rør mælken i til en
jævn dej.
Rør æggene i et ad
gangen.
Lad dejen hvile i 30
min.
Rør olien i.
Kom lidt fedtstof på
panden til den første pandekage.
Fyld: Hak løgene og
svits dem i olien.
Kom kødet i og skil
det ad med en gaffel.
Brun det under
omrøring.
Tilsæt salt og
peber.
Riv gulerødderne,
snit hvidkålen fint og hak hvidløgene.
Kom tomater,
tomatpure, gulerødder, hvidkål, hvidløg og krydderurter ved.
Lad det koge sammen
10-15 min over svag varme.
Smag det til.
Fordel fyldet på
pandekagerne og rul dem sammen.
Sæt dem i ovnen ved
200 °C i 10 min.
Tomatsauce: Kom alle
ingredienserne i en gryde og lad saucen simre i 30 min.
Tag laurbærblade og
timiankviste op inden servering.
✅ Årets bedste opskrifter fås på Kogebog.dk - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.