Sæsonens
frugter kan få mere smag fra både sukker og krydderier, og hårde frugter kan
gøres blødere. Tilbehøret til pandekagerne er syltede blommer
4-5
personer. Arbejdstid: 45 min. Hviletid: 30 min. Bagetid: ca. 30 min. (eller
mindre, hvis du bruger 2 pander)
#
Ingredienser til pandekager med syltede blommer og nødder:
Pandekager
(10-12 stk.):
3 æg
1 tsk
sukker
et
drys salt
125
g hvedemel
3-3½
dl mælk
ca.
25 g smør til bagning
Syltede
blommer:
500
g faste sveskeblommer eller andre blommer
2½
dl rødvin
2½
dl vand
250
g sukker
1-2
stykker hel kanel
Drys:
ristede
hasselnøddekerner
frisk
mynte evt. grapemynte
*
Sådan
laver du pandekager med syltede blommer og nødder:
Pisk
æg sammen med sukker, salt og mel, til dejen er glat og klumpfri.
Tilsæt
mælk lidt ad gangen, og pisk dejen ensartet.
Stil
dejen i køleskab i mindst 30 min.
Skær
blommerne i halve, og fjern stenene.
Kog
rødvin, vand, sukker og kanel sammen i en gryde.
Tilsæt
blommerne, og kog dem møre i 5-10 min. ved svag varme.
Lad
blommerne trække i lagen.
Pisk
pandekagedejen igennem, tilsæt evt. lidt mere mælk, og hæld den i en kande.
Bag
pandekagerne i smør på en varm pande.
Server
de lune pandekager med syltede blommer, og drys med ristede hasselnødder og
mynteblade.
---
Se
flere dejlige desserter her
Kilde: Hjemmets bedste MAD