Her kan du se, hvordan en fiskefilet skal paneres og steges
på panden til perfektion. Det er også en guide til panering generelt, da du kan
skifte rødspætten ud med en anden hel fisk eller fiskefilet.
Til 4 personer.
Tilberedningstid: 15-20 min. Stegetid: 10-15 min for hel fisk. 8-10 min for
stykker og fileter. Ikke fryseegnet
# Ingredienser
1¼ kg hel fisk, fx
forel, ørred, aborre, rødspætte, søtunge eller anden fladfisk
eller 600 g fiskefileter
1-2 æg
2 dl rasp evt
panko (japansk rasp)
evt 2 dl mel
2 tsk salt og 1 tsk
peber
75 g smør
1 citron
1 bdt dild eller
persille
* Tilberedning
Vend først fisken i
sammenpisket æg, derefter i rasp.
Fisken kan
dobbeltpaneres, hvis den er meget løs i kødet:
Vend den først i
mel, så i sammenpisket æg og til sidst i rasp.
Rødspætterne steges
i 4-6 min. på hver side i letbrunet smør.
Ved serveringen
lægges en citronskive på hver rødspætte og herpå koldt dildsmør.
Kogte kartofler
drysset med persille serveres til sammen med en agurkesalat.
Paneret og stegt
på pande
1. Salt, skyl og tør
fisken godt.
Pisk 1 æg godt sammen og vend fisken heri, så æggemassen bliver liggende som en
hinde på hele stykket.
2. Vend så fisken i
rasp blandet med salt og peber.
Ryst overflødig rasp
af.
Steg fisken i smør på
panden, vend så lidt som muligt, så fisken ikke går i stykker.
Friturestegning af
fisk
1. Rør 1 dl mel
sammen med 1 æggeblomme, 1 dl vand og 1 spsk olie.
Pisk 1 æggehvide
stiv og bland den i.
Tør fisken og dyp
den i blandingen.
2. Opvarm
friturefedt eller olie.
Fedtet har den rigtige temperatur når en lille franskbrødsterning bliver gylden
på 1 minut.
Kom fisken i, vip
den i frituren og tag op med hulske.
Årets bedste opskrifter fås på Kogebog.dk - prøv
selv, Madplaner, Min kogebog, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.