Den fine italienske flødedessert smager frisk og juleagtigt med kanel og appelsiner. Skøn dessert med et sødt og syrligt pift af appelsin -
server en panna cotta snart...
Til 4 portioner. Tilberedning:
15 min. (plus tid til afkøling)
# Ingredienser
3 blade husblas
½ l piskefløde
40 g sukker
1 brev vaniljesukker
(10 g /ca 1 spsk)
1 kanelstang
1½ tsk reven appelsinskal
(økologisk)
4 små forme (à ¼ dl
eller evt. kopper).
2 appelsiner
1 spsk honning
2 tsk appelsinsaft
* Tilberedning
1. 3 blade husblas lægges i blød i koldt vand.
½ l piskefløde, 40 g
sukker, 1 brev vaniljesukker (10 g /ca 1 spsk) og 1 kanelstang bringes i kog og
småkoger uden låg ved svag varme i 5 min.
2. Det tages af komfuret.
Vandet knuges ud af
husblassen og den smeltes i den varme fløde.
Den hældes gennem en si.
1½ tsk reven appelsinskal
røres i, og det fordeles i 4 små forme.
Stil det koldt i
mindst 5 timer, helst natten over.
3. 2 appelsiner skrælles med en skarp kniv, så
det hvide bliver fjernet fuldstændigt.
De skæres i kvarte
og derefter i skiver.
1 spsk honning og 2
tsk appelsinsaft røres sammen.
4. Formene dyppes hurtigt i varmt vand, og
cremen vendes ud på tallerkener.
Appelsinskiverne fordeles
rundt om cremen, og den dryppes med honningsaucen.
Energi pr. portion:
5 g protein, 38 g fedt, 24 g kulhydrater = 450 kcal (1889 kJ)
✅ Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få de bedste
opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.