Logo

Panna cotta med hyldeblomst, hindbær og rosenblade

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Panna cotta med hyldeblomst, hindbær og rosenblade

 
Denne dessert smager af sommer, blomster og skønne hindbær, måske endda fra haven, hvis man er heldig. Lav den også gerne om vinteren, men server den med en kompot på sommerbær i stedet for de friske.

 
# Ingredienser

4 blade husblas

4 dl piskefløde

1 citron

1½ dl koncentreret hyldeblomstsaft.

hindbær

rosenblade

frysetørret hindbær

spiseligt glimmer
*

 
Sådan gør du
1. Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min.
2. Varm imens fløden i en gryde, til den er lidt mere end håndvarm.
Tag gryden af varmen, klem væden af husblassen og opløs den i den varme fløde, under omrøring. 
3. Hæld flødeblandingen i en skål og rør, til den er afkølet og kun er en smule lun.
Tilsæt herefter hyldeblomstsaft (efter smag) og smag til med citronsaft og -skal.
4. Hæld evt. blandingen igennem en sigte og over i en silikoneform (på billedet er brugt en rektangulær "bar"form) eller dessertglas (panna cottaerne sætter sig hurtigere, hvis formene er helt kolde, gerne fryserkolde).
Sæt panna cottaerne i køleskab i ca. 2-3 timer, indtil de har sat sig.
5. Ved servering: Anret panna cottaerne på tallerkener og pynt med friske hindbær og rosenblade.
Du kan også pynte med lidt frysetørret hindhær og/eller spiseligt glimmer.

 
Tips: Panna cottaerne smager sødt. Hvis du gerne vil have en mere syrlig dessert uden at overdosere citronsaften, så udskift 1/3 af fløden med kærnemælk eller yoghurt naturel. Det tilsættes sammen med hyldeblomstsaften.

 
Info: Panna cotta er en italiensk dessert. Panna cotta betyder kogt fløde. Panna cotta er en slags fløderand/budding, der traditionelt laves ved at koge fløde op med sukker og en smagsgiver, som traditionelt er vanilje

 
Se flere dejlige opskrifter med hyldeblomst HER
Kogebog.dk har de nemmeste madopskrifter, Madplan og Tøm køleskabet og din egen "Min kogebog" til dine egne opskrifter

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 4.339 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her