Denne dessert smager af sommer, blomster og skønne hindbær,
måske endda fra haven, hvis man er heldig. Lav den også gerne om vinteren, men
server den med en kompot på sommerbær i stedet for de friske.
# Ingredienser
4 blade husblas
4 dl piskefløde
1 citron
1½ dl koncentreret
hyldeblomstsaft.
hindbær
rosenblade
frysetørret hindbær
spiseligt glimmer
*
Sådan gør du
1. Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min.
2. Varm imens fløden i en gryde, til den er lidt mere end
håndvarm.
Tag gryden af varmen, klem væden af husblassen og opløs den
i den varme fløde, under omrøring.
3. Hæld flødeblandingen i en skål og rør, til den er afkølet
og kun er en smule lun.
Tilsæt herefter hyldeblomstsaft (efter smag) og smag til med
citronsaft og -skal.
4. Hæld evt. blandingen igennem en sigte og over i en
silikoneform (på billedet er brugt en rektangulær "bar"form) eller
dessertglas (panna cottaerne sætter sig hurtigere, hvis formene er helt kolde,
gerne fryserkolde).
Sæt panna cottaerne i køleskab i ca. 2-3 timer, indtil de
har sat sig.
5. Ved servering: Anret panna cottaerne på tallerkener og
pynt med friske hindbær og rosenblade.
Du kan også pynte med lidt frysetørret hindhær og/eller
spiseligt glimmer.
Tips: Panna cottaerne smager sødt. Hvis du gerne vil have en
mere syrlig dessert uden at overdosere citronsaften, så udskift 1/3 af fløden
med kærnemælk eller yoghurt naturel. Det tilsættes sammen med
hyldeblomstsaften.
Info: Panna cotta er en italiensk dessert. Panna cotta
betyder kogt fløde. Panna cotta er en slags fløderand/budding, der traditionelt
laves ved at koge fløde op med sukker og en smagsgiver, som traditionelt er
vanilje
Se flere dejlige opskrifter med hyldeblomst HER
Kogebog.dk har de nemmeste madopskrifter, Madplan og Tøm
køleskabet og din egen "Min kogebog" til dine egne opskrifter