Dessert. Arbejdstid: 20 min. Kogetid, lage: 10 min. Frysning: ca 4 timer. Middelsvær at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. 4 personer.
# Ingredienser
til Papayasorbet
2 modne papayafrugter
Sukkerlage:
1½ dl vand
saft af 1 citron
sukker (¾ dl)
glukose
Endvidere:
1 æggehvide
1 spsk sukker
Form: .
*
Sådan laves Papayasorbet
Sukkerlage:
1. Kog vand, citronsaft, sukker og glukose, til sukkeret er
opløst.
Lad lagen blive helt kold.
2. Skræl papayafrugterne, flæk dem og skrab kernerne ud med
en ske.
Mos frugtkødet godt, fx i blender.
Bland den kolde sukkerlage i.
Sorbet:
3. Fyld sorbetmassen i formen og sæt den i fryseren.
Rør af og til, husk at skrabe siderne ned, så sorbeten ikke
fryser flaget.
4. Pisk æggehviden stiv.
Rør sukkeret i og vend æggehviden i sorbeten, når
konsistensen er grødet.
Det varer 2-3 timer.
5. Lad sorbeten fryse færdig, ca 1 time.
Rør den igennem og server den straks i iskolde portionsglas.
Tips: Papayasorbet er ret parfumeret i smagen og
egner sig bedst sammen med andre sorbeter, fx Cognacsorbet, Citronsorbet eller Jordbærsorbet eller
med Flødeis.
Sorbeten kan også ledsages af fx Chokoladesnitter eller Chokoladedessert
eller Krumkager.
Sorbet lavet med glukose får en fin konsistens og fryser
ikke så let flaget.
Glukose fås på apoteket.
Holdbarhed i fryser: ca 3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Papaya
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
-----------
ooo OÔO ooo -----------