Paprikasauce med lidt chili og løg er en lækker og cremet sauce,
og her er den nemme opskrift. Brug denne velsmagende sauce til fx kylling og
koteletter.
4 personer. Kan
tilberedes af børnekokke.
# Ingredienser
10 g smør
1 finthakket rødløg (ca. 75 g)
¼ liter Sauce Naturel (mælkesauce)
2 tsk edelsüss paprika
½ tsk stødt, sød chili
¾ tsk groft salt
* Tilberedning
Smelt smørret i en tykbundet gryde ved kraftig varme,
men uden al det bruner.
Svits rødløget i ca. ½ min.
Tilsæt Sauce Naturel, paprika, chili og salt.
Kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 2 min.
Smag paprikasaucen til.
Tips:
Kan serveres til stegt kød: fx kalkunbryst eller
kalvekoteletter - og
dertil basmatiris og grønsager
I stedet for basmatiris kan man anvende fx parboiled ris.
Mælkesauce (lav selv):
2½ spsk hvedemel
¼ liter letmælk
¼ liter grønsagsbouillon
25 g smør
*
Rør mel og 2½ spsk af mælken sammen i en lille, tykbundet
gryde.
Rør resten af mælken i sammen med bouillonen.
Tilsæt smør og bring saucen i kog under omrøring.
Kog saucen ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 5
min.
Smag mælkesaucen til.
Se alle de bedste opskrifter med Sauce
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.