Aftensmad Hovedret Tilbehør. Arbejdstid: ca 25 min. Kogetid: 10-15 min. Gratinering: ca 10 min. Middelsvær at lave. Lav pris. Kan tilberedes i mikroovn. 4 personer.
# Ingredienser
til Pastinakker, gratinerede
500 g pastinakker
salt
Champignonstuvning:
250 g champignon
smør
hvedemel (2 spsk)
1 dl kogevand fra pastinakkerne
1 dl fløde
salt og peber
Gratinering:
2 spsk rasp
10 g smør
et par spsk reven ost (parmesan eller emmentaler)
Endvidere: smør til fadet
Ovnfast fad
*
Sådan laves Pastinakker, gratinerede
1. Skræl pastinakkerne tyndt og kog dem i letsaltet vand
10-15 min, til de er akkurat møre.
Unge pastinakker er hurtigere færdige.
2. Hæld straks vandet fra, men gem til champignonstuvningen.
3. Skær pastinakkerne i ½ cm tykke skiver.
Læg dem taglagt i et smørsmurt ovnfast fad.
4. Skær roden den af svampene og skyl dem kort under
rindende, koldt vand.
Tryk dem tørre og skær dem i skiver.
Sæt ovnen på 200 °C.
Champignonstuvning:
5. Smelt smørret i en gryde og vend champignonerne kort
heri.
De skal ikke tage farve og må ikke nå at afgive væde.
6. Rør melet i og spæd først med det varme kogevand.
Tilsæt så fløden, lidt ad gangen. Smag til med salt og
peber.
7. Fordel stuvningen over pastinakkerne i fadet, drys med
rasp og ost og læg et par smørklatter over.
Sæt fadet i ovnen og gratiner i ca 10 min., til overfladen
er gylden.
Tips: Spis Flûtes eller Hvedekranse med
krydderurter til.
Eller server de gratinerede pastinakker som tilbehør til kød
og fisk.
1/3 af pastinakkerne kan erstattes med kogte skiver af
gulerod.
Osten kan erstattes af rasp.
Se alle de bedste opskrifter med Pastinak
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------