Her får du lette supper i flere lækre udgaver. Fx
Kartoffel-persillerod, Pastinak med kammuslinger, Appelsin-pastinak eller
Pastinaksuppe med æbletern.
Forberedelse: 15
min. Tilberedning: 35 min. 4 personer.
# Ingredienser
1 løg
½ spsk smør
1 spsk rapsolie
2 spsk karry
½ spsk gurkemeje
1 kg pastinakker
1 Golden Delicious
æble
4 dl kyllingefond
salt og friskkværnet
peber
2 dl mælk
1 rødt æble
* Tilberedning
Pil og hak løget
groft.
Smelt smørret med
olien på en stor pande, tilsæt løg, og
drys med karry og
gurkemeje.
Steg dem klare blidt
og under omrøring 2-3 min.
Skræl og skær
pastinakker og æblet i skiver.
Kom dem på panden,
og rør det sammen.
Tilsæt fond, og
bland det sammen.
Smag til med salt og
peber.
Læg låg på, og lad
det simre 30 min. Rør rundt ind imellem.
Blend suppen, indtil
den er cremet.
Hæld suppen i en ren
gryde, og tilsæt mælk.
Varm op, og tilsæt
mere mælk, hvis konsistensen er for tyk.
Pynt med et par
skiver af det røde æble. Server varm.
Server med ristede
brødstykker med ost.
Kartoffel-persillerodssuppe
Udskift pastinakkerne med persillerødder eller brug blot
500 g pastinakker, og tilsæt samme mængde melede kartofler.
Pastinaksuppe med kammuslinger
Steg ca. 20 kammuslinger på panden i margarine,
tilsæt dem til suppen lige inden servering
Appelsin-pastinaksuppe
Udskift æble og mælk med 1 kartoffel og saften af 2
appelsiner.
Appelsinstykkerne kan også tilsættes.
Pastinaksuppe med æbletern
Denne suppe laves kun med pastinakker og
jævnes til sidst med en smule fløde.
Pynt med lidt pandestegte æbletern.
Se alle de bedste opskrifter med Forretter Suppe
Hovedret Tilbehør Desserter
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------