En raffineret paté, som tilmed er nem at tilberede, med en
kombination af fersk og røget ørred. Som variation kan man også anvende røget
og fersk laks eller makrel.
Forberedelsestid 30 min + afkøling + 1 time i køleskab.
Kogetid 5 min. Til 6 personer
# Ingredienser
1 spsk hvidvinseddike
1 laurbærblad
4 hvide peberkorn
115 g fersk ørredfilet med skind
315 g koldrøget ørredfilet uden skind
200 g flødeost
100 g usaltet smør, blødgjort
3 tsk friskpresset citronsaft
salt og sort peber
4 kviste persille, kørvel eller dild til pynt
* Tilberedning
1. Kom vineddike, laurbærblad, peberkorn og 1 dl vand i en
gryde og
bring det langsomt i kog.
Læg den ferske ørred med skindsiden nedad i den simrende
kogelage,
læg låg på og kog for svag varme 3-4 min, eller til den er
gennemkogt.
Afkøles i kogelagen.
Løft fisken op på et fad med hulske eller en spatel og fjern
skind og evt ben.
2. Kom den kogte og den røgede ørred i foodprocessor og
blend til en glat puré.
Tilsæt flødeost, smør, citronsaft samt en smule salt og sort
peber og
blend det hele godt sammen.
Fordel pateen i 6 små ramekiner a 2½ dl, ca. 8 cm i
diameter.
Sæt dem i køleskab i 1 time.
Serveres med en kvist persille, kørvel eller dild og
ledsaget af Toast Melba.
Kokketips: Denne paté er en fremragende dip til en
drink, hvis den serveres blød og
ved stuetemperatur.
Eller den kan sprøjtes ud på små, skiver ristet brød som en
kanapé,
pyntet med en kvist dild eller kørvel.
Se alle de bedste opskrifter på Fisk eller Skaldyr
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.