En pavlova er en sød marengsbund, der typisk toppes med
creme og bær. Her består cremen af flødeskum og bærrene er blåbær - det er
lækkert...
Dessert til 8 personer. Tid: bagetid 1½ time, i alt 3 timer.
# Ingredienser
6 pasteuriserede æggehvider
salt
250 g flormelis
1 stang vanilje
1 tsk lys eddike
2.5 dl piskefløde
250 g blåbær, friske
*
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 150 °C.
Pisk æggehviderne stive med en knivspids salt.
Kom sukkeret og vaniljekornene i og pisk til de er stive og
seje.
Vend forsigtigt eddiken i.
Tag et stykke bagepapir, vrid det i koldt vand og læg det på
en bageplade.
Tegn en cirkel, svarende til dit lagkagefad, ca. 25 cm.
Læg dejen på bagepapiret og fyld cirklen ud.
Bag marengsen i 90 minutter.
Sluk ovnen og lad marengsen stå i ovnen, mens den køler ned,
en halv time.
Tag marengsen ud og lad den afkøle.
Pisk fløden og smør den på kagen.
Top med friske blåbær.
Energi pr pers.: 257 kcal. Protein 2 g. Kulhydrater 30 g. Fedt
10 g. Fedtenergi 41 %
INFO: Pavlova er en marengsbaseret dessert opkaldt efter den
russiske ballerina Anna Pavlova. Det er en marengsdessert med en sprød skorpe
og blød, let inderside, normalt toppet med frugt og pisket fløde. Navnet
udtales, eller som navnet på den danser, som var 'pɑ:vləvə.
Se flere dejlige opskrifter med blåbær HER
Kogebog.dk har de nemmeste madopskrifter, Madplan og Tøm
køleskabet og din egen "Min kogebog" til dine egne opskrifter