Cheesecake er manges favorit-dessert.
Denne cheesecake har en herlig smag af fersken. Den kan fint bages en dag i
forvejen. En rigtig søndagsdessert
• Anvend let Philadelphia ost og mager
kvark for at holde fedtindholdet nede.
Forberedelse 15 min + afkøling. Tilberedning
1 time. 16 stk.
# Ingredienser
2½ dl smuldrede digestive kiks
3 spsk smeltet smør eller margarine +
fedtstof til formen
600 g let Philadelphia ost
2½ dl sukker
2 æg
2½ dl mager kvark
2 dl ferskenpuré
2 spsk hvedemel
2 spsk ferskenlikør eller ferskensaft
1 dl groft hakket frisk fersken
TOPPING OG PYNT:
3½1 dl piskefløde
½ dl hindbærpuré eller hindbærsyltetøj
9 friske hindbær
mynte- eller citronmelisseblade
* Tilberedning
1. Sæt ovnen på 175 °C.
Smør en rund form (22 cm i diameter) med
fedtstof.
Bland kiksekrummer og smeltet fedtstof
i formen.
Pres massen ud i bunden af formen.
2. Pisk Philadelphia ost og sukker i
en blender eller
foodprocessor til en jævn masse.
Pisk æg, kvark, ferskenpuré, mel og
likør i til alt er godt blandet.
Rør den hakkede fersken i.
3. Hæld massen i formen og bag i ovnen
1 time.
Sluk for ovnen og åbn ovnlågen helt.
Lad kagen svale i ovnen ca. 30 min.
Afkøl den derefter i køleskabet mindst
3 timer eller natten over.
4. Pisk fløden til skum og vend
hindbærpuréen i.
Fordel derpå blandingen ovenpå kagen.
Pynt med hindbær og mynte- eller
citronmelisseblade.
VARIATION
Erstat puré, frugt og likør eller saft
af fersken med abrikos.
Peach Melba cheesecake:
Pr. portion: Energi: Kcal 269 = kJ 1130
Kulhydrat 22 g Protein 7 g Fedt 17 g
(57%) Fibre 1 g
Tips
Egen ferskenpuré:
Skold ferskner i kogende vand ca. 20
sek.
Flå fersknerne og skær dem så i tern.
Kør det i en blender eller
foodprocessor.
Tør de bær som skal anvendes til pynt.
Pynt lige inden serveringen, så
bærrene
ikke løber ud over toppingen.
Se alle
de bedste opskrifter med Tærter
Se alle de bedste opskrifter med Kager
✅ Her er
kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.