Denne sauce er af thailandsk oprindelse. Der spises den til
de populære satay-spid eller til friske grønsagsbjælker, fx broccoli, courgette
eller peberfrugt.
Forberedelsestid 10 min. Tilberedning 5 min. Portionen giver
ca. 3 dl sauce / til 4 personer
# Ingredienser
125 g finmalet peanutbutter
1 fed hvidløg, finthakket (kan udelades)
½ dl kokosmælk
et par dråber tabasco (eller efter smag)
1 spsk honning
1 spsk citronsaft.
1 spsk sojasauce (gerne sød indonesisk fx Ketjapmanis)
* Tilberedning
1. Rør peanutbutter sammen med hvidløg, kokosmælk og ½ dl
vand.
Blandingen hældes i en lille gryde, hvor den omrøres ved
meget lav varme i 1-2 min,
til den er jævn og glat.
2. Tilsæt tabasco, honning, citronsaft og sojasauce.
Rør saucen igennem i et par min, til den er godt gennemvarm.
Saucen må ikke blive for varm, så kan den nemt skille.
Se alle de bedste opskrifter på Sauce
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.