Peberkorn er frøet fra peberbusken, af slægten Piperaceae, der stammer fra Indien, men som nu vokser/dyrkes overalt i tropiske egne.
Grøn peber, Madagascarpeber, er det friske, umodne peberfrø
(korn), rosa peber (Baies roses) er de modne peberfrø, sort peber er de modne,
tørrede peberkorn, og hvid peber er modne, afskallede peberkorn.
Peberen her har intet botanisk fællesskab med Peberfrugt.
Peber indeholder krydderistofferne piperin og piperidin, der
intensiveres ved tørring. Det findes i størst mængde i skallen, og sort peber
er derfor stærkere end hvid. Mildest er den grønne og den rosa peber, der fås
frysetørret eller konserverede i lage, men også af og til frisk.
Grønne og røde peberkorn skal hakkes som kapers før brugen
eller knuses groft, hvis de er frysetørrede. Frisk peber tørrer til sort peber
efter en uges tid inden døre. Tørret sort eller hvid peber skal knuses senest
muligt, så er smagen stærk og nuanceret. Derfor er en peberkværn et fornuftigt
redskab.
Hvid peber bruges dels af kosmetiske hensyn (til lys mad),
dels fordi den er lidt mildere end sort.
Lang peber, Piper longum, er af samme familie, men frøene
hænger i kolbe. Bruges mest som syltekrydderi og er stærkere end almindelig
peber.
Se de bedste opskrifter med Peber
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------