Peberrod, Armoracia rusticana, hører til korsblomst-familien og oprindelsen er Østeuropa. Det er roden og de tykke, underjordiske stængeldele, der bruges.
En god peberrod er fast og hård og ikke til at bøje. Farven
er hvid til let lysebrun. Smagen er stærk, nogle mener sennepsagtig, og det kan
forklares med, at den indeholder et aromastof i slægt med det, der optræder hos
sennep. Peberrod skal skrælles tyndt og rives eller høvles senest muligt før
brug. Den mørkner ved mødet med luften, og man kan for at forhindre det stænke
den revne peberrod med eddike eller citron.
Et stykke peberrod, der ligger for længe, kan blive sejt og
let bøjeligt. Det kan genvinde sin spændstighed ved et par timers ophold i
koldt vand. Tør peberroden godt inden brug, og opbevar den i det hele taget
koldt (ikke i frost), men gerne i fugtigt sand.
Der vokser/dyrkes peberrod over hele Europa, også herhjemme
fås den stort set hele året.
C-vitaminindholdet er stort, men da peberrod spises i små
mængder, har det næppe nogen praktisk betydning.
Se de bedste opskrifter med Peberrod
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------