Næsten alle former for krydderurter er velegnede sammen med kartofler og hvidløg er godt, hvis kartoflerne skal ledsage en kraftigt smagende
hovedret.
Forberedelsestid 15 min. Tilberedning 30 min. Let. Til 4
pers.
# Ingredienser
4 mellemstore kartofler
60 g smør
1 spsk finthakket, frisk persille
* Tilberedning
1. Kartoflerne skrælles.
2. Kartoflerne lægges i en stor gryde saltet vand.
Bring vandet i kog, og lad kartoflerne simre i ca. 20 min.
Tjek, om de er møre ved at stikke i dem med en skarp kniv.
Hæld vandet fra.
3. En gryde opvarmes på et middelvarmt blus.
Smelt smørret herpå og tilsæt straks efter de kogte
kartofler.
Vend let rundt, så alle kartoflerne er dækkede af smør.
Kartoflerne vil formentlig afgive en smule væde, som blot
bør dampes bort.
De gennemvarme kartofler vendes med den hakkede persille og
serveres straks.
Kokketips Hvis det er for tidskrævende eller
besværligt at tournere kartoflerne,
kan man vælge at anvende små, ensartede
kartofler i stedet, fx aspargeskartofler.
Persillen kan erstattes med diverse andre krydderurter, fx basilikum, kørvel eller purløg.
Hvis der anvendes en krydderurt, der har en
noget kraftigere smag,
skal mængden reduceres til 1-1½ tsk. Det gælder fx
mynte, estragon og koriander.
Hvidløgskartofler laves ved at tilsætte smørret 2 spsk
finthakket hvidløg under pkt. 3.
De hakkede hvidløgsfed sauteres ganske let,
inden de vendes sammen med de kogte kartofler.
Se alle de bedste opskrifter med Kartofler
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.