Sauce Tilbehør. Arbejdstid: 10
min. Afkøling: mindst ½ time. Let at lave. Lav pris. 4 personer.
#
Ingredienser til Persillesmør
100 g (usaltet) smør
2 tsk citronsaft
1 bdt persille
evt. salt og hvid peber
*
Tilberedning
af Persillesmør
1. Rør smørret blødt i en skål.
Skyl persillen, tryk den godt
tør og hak den fint.
Gnid den sammen med smørret og
rør citronsaften i.
Smag til med salt, hvis der
bruges usaltet smør, og peber.
2. Server smørret i en lille
skål, eller sprøjtet til rosetter.
Eller rul det til en pølse med
en diameter på 3-.
Læg smørret koldt (hurtigst i
fryser), til det skal bruges.
3. Skær smørrullen i ½- tykke
skiver med en skarp kniv.
Læg dem direkte på retten,
eller server dem til i iskoldt vand, gerne med isklumper i.
Tips: Nyd
smørret til grillede eller stegte kød- og fiskeretter.
Det er perfekt at nyde retten,
i samme øjeblik smørret begynder at smelte ned over kød eller fisk.
Men har du brug for lidt tid,
kan smørskiven anrettes på en skive citron eller tomat, så smelter det ikke så
hurtigt.
Smørret kan smages varsomt til
med lidt sennep eller presset hvidløg.
Det må ikke overdøve smørrets
egen smag.
Kan fryses. Holdbarhed: ca 3
måneder.
Persillesmør
kaldes også Maître d'hotel smør
Se alle de bedste opskrifter med Persille
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------