En sprød petit chouxkrans med fint avocadofyld og rejer er en lækker forret til alle lejligheder. Petit
choux er en fransk kage af vandbakkelsesdej med fyld. En lækker godbid til eftermiddagskaffen.
Tid: ca 1¼ time, heraf
ca 40 min. i ovnen. 4-6 pers.
# Ingredienser
PETIT CHOUXDEJ:
2 dl vand
100 g smør eller margarine
2 dl hvedemel
3 æg
AVOCADOCREME:
3 avocadoer
½ løg
2 fed hvidløg
1 spsk friskpresset citronsaft
3 dl cremefraiche
salt og peber
500 g rejer med skal
1 bdt. dild
1 citron
* Fremgangsmåde
1. Begynd med chouxdejen.
Bring vandet i kog. Læg fedtstoffet i og lad det smelte.
2. Tag gryden af varmen
og pisk melet i.
Pisk kraftigt med en
træske til massen slipper gryden.
Lad det svale af.
3. Rør æggene i, et ad
gangen.
4. Sæt dejen i boller
eller sprøjt den ud som en krans på en plade med bagepapir.
5. Bag kransen midt i
ovnen ved 200 °C 25 min.
Skru ned til 150 °C.
Bag yderligere 10-15 min med ovnventilen åben.
Lad kransen køle af på
en rist. Skær et låg af.
6. Skræl avocadoerne
og læg dem i foodprocessoren.
Pil løg og hvidløg og
læg også dem i. Hæld citronsaft over.
7. Kør til alt er findelt.
Tilsæt cremefraiche og smag til med salt og peber.
8. Pil rejerne. Fyld
petit chouxkransen med avocadocremen og rejer.
Pynt med dildkviste og
citronskiver. Server retten straks.
Tips: Skær den nybagte krans op, så snart den kommer
ud af ovnen, så fugten kan slippe ud.
Tør den en kort tid i ovnens eftervarme.
Se alle de bedste opskrifter med Små retter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------