Dejlig opskrift på den klassiske porretærte - du kan servere
den som vegetarret, eller vælge at komme lidt hakket kalvekød i. Opskriften er let og hurtig
Til 4 personer. Tilberedningstid:
20 min. Bagetid: ca ½ time. Fryseegnet.
# Ingredienser
5 porrer
300 g hakket
kalvekød
2 kogte, kolde kartofler
1 dl af kogevandet fra porrerne
salt, peber
50 g flødeost
1 dl halvtør hvidvin
* Tilberedning
1. Sæt ovnen på 200
°C.
2. Skyl porrerne og
skær dem i 5 cm lange stykker.
Kog dem i letsaltet
vand 5 min.
Tag porrerne op og
lad dem dryppe godt af.
3. Rør det hakkede
kød med mosede kartofler og 1 dl af kogevandet fra porrerne.
Krydr med salt og
peber.
4. Kom porrerne i en
smurt tærteform.
Fordel farsen
herover.
5. Rør flødeosten
lind med lidt af grønsagsvandet samt med vinen.
Hæld det over farsen i fadet.
6. Bag porretærten
midt i ovnen i ca ½ time.
Server den med en
tomatsalat til.