Logo

Porretærte med ost

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Porretærte med ost

 
I denne dejlige tærte, er der brugt grahamsmel, som gør tærtebunden ekstra sprød. Porrerne dækkes af en æggemasse, der er smagt til med timian og en god, fast ost.
Arbejdstid: 30 min. Bagetid: ca. 30 min. Fryse-egnet. 4 personer

 
# Ingredienser til Porretærte med ost:
Tærtedej:
75 g koldt smør
1 dl grahamsmel
200 g hvedemel
½ tsk salt
5 spsk koldt vand

 
Fyld:
750 g porrer
3 æg
3 dl syrnet fløde 9% eller cremefraiche 18%
2 spsk friskhakket timian
75 g fast ost, fx vesterhavsost, prima donna eller emmentaler
salt og peber

 
Tilbehør:
1 salathoved
1 lille rødløg
2 tsk dijonsennep
2 spsk vineddike
2 spsk olie
*

 
Sådan laver du Porretærte med ost:
Skær smørret i små stykker og smuldr det med mel og salt.
Tilsæt vand og ælt dejen hurtigt sammen uden at ælte alt for længe.

 
Rul dejen ud og tryk den ud i et tærtefad, ca. 22 cm i diameter.
Sørg for at trykke den godt ud i kanterne og skær kanten pænt til.
Prik bunden med en gaffel og forbag dejen ved 175 °C i 15 min.

 
Rens porrerne godt og skær dem i stykker på 3 cm.
Kom dem i en gryde med 1 dl vand og damp dem under låg i 5 min.
Lad dem dryppe af i en sigte.

 
Pisk æg og syrnet fløde eller cremefraiche sammen med timian, groftrevet ost, salt og peber.
Læg porrerne i den forbagte bund og hæld æggemassen over.
Bag tærten i 20-30 min., til æggemassen føles fast, og fyldet er let lysebrunt på toppen.

 
Skyl og tør salaten og pluk den i store stykker.
Skær løget i papirtynde skiver.

 
Pisk sennep, eddike og olie sammen og vend dressingen med salaten.
Smag til med salt og peber.

 
Server porretærten med salat.

 
TIPS: Grahamsmelet gør tærtebunden dejligt sprød, og dejen behøver ikke blive kølet ned, før den rulles ud. Den skrider heller ikke ned ad kanten, mens den forbages.


Se dejlige desserter her
 


 
Kilde: Hjemmets bedste MAD

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 8.100 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her