Port Salut er en halvfast fransk komælksost med et fedtindhold på 45 %. Den fremstilledes første gang af trappistmunke for over 150 år siden, i klostret »La Trappe du Port Salut«. Nu laves den industrielt.
Osten er flad cylindrisk, skorpen rødgul og snittet afslører
en fast flade. Fransk Port Salut fås herhjemme, men der laves efterligninger i
mange lande, også i Danmark. Den ligner dog ikke sit franske forbillede ret
meget. Den danske er en firkantet, småhullet ost, på dansk kaldet esrom, som
eksportost kaldet Ambassadeur.
Se de bedste opskrifter med Port Salut
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
-----------
ooo OÔO ooo -----------