En saftig steg som
hører til blandt de gode retter. Opskriften har gået i arv gennem mange
generationer. Det smager saftsuseme godt.
Tid: 3 timer, heraf
2 timers kogetid. Retten er fryseegnet. Holdbarhed 6 mdr. 10-12 pers.
# Ingredienser
1 ½ kg mørt oksekød
uden ben fx roastbeef eller inderlår
1 flaske porter
1 dl ufortyndet
solbærsaft
1 dl kinesisk soya
1 tsk timian
10 enebær
½ tsk sorte
peberkorn
1 terning oksebouillon
2 fed hvidløg
1 løg
SAUCE:
8 dl sky
5 spsk hvedemel
2 dl fløde
* Fremgangsmåde
1. Brug en gryde,
som er stor nok til at rumme både kød og termometer.
Kødet skal dog ikke
i fra starten.
Hæld porter,
solbærsaft og soya i.
Tilsæt krydderier og
bouillonterning.
2. Pil
hvidløgsfeddene og flæk dem.
Pil løget og skær
det i store tern.
Kom løg og hvidløg i
gryden. Bring det hele i kog.
3. Læg kødet i den
kogende blanding. Lad det hele simre under låg.
4. Efter 45-60 min
vender du stegen.
Stik samtidig et
stegetermometer i så spidsen sidder i kødets tykkeste del.
Hele røret skal være
inde i kødet.
5. Lad kødet stege
videre til midtertemperaturen er 75 °C.
Det tager 1-1½ time.
Lad stegen ligge i
skyen 20 min inden den skæres i skiver.
6. Lav saucen: Si
skyen og mål 8 dl op i en gryde.
Pisk melet ud i
fløden. Pisk jævningen i den kogende sky.
Lad saucen koge 3-5
min.
7. Skær kødet i
skiver.
Server med kogte
kartofler, grønsager og sauce.
Se alle de bedste opskrifter med Oksekød
Se alle de bedste opskrifter med Brød
Se alle de bedste opskrifter med Grøn salat
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------