Lækre grønsagstærter fyldt med græskar, gulerod, broccoli,
løg, peberfrugt og cheddarost. Tærterne er uden kød og dækket med færdigkøbt
butterdej.
Forberedelsestid: 40 min. Kogetid: 35 min. Antal tærter: 6
# Ingredienser
1 mellemstor skrællet kartoffel skåret i tern på 1 cm
150 g skrællet græskar i tern på 1 cm
1 stor skrællet gulerod i tern på 1 cm
150 g små broccolibuketter
1 spsk olie
1 mellemstort finthakket løg
1 mellemstor rød peberfrugt skåret i tern på 1 cm
50 g smør
2 spsk hvedemel
4 dl mælk
2,5 dl reven cheddarost
2 æggeblommer
salt og cayennepeber efter smag
2 plader færdiglavet butterdej
1 let pisket æg
1 tsk birkes
*Tilberedning
1. Varm ovnen op til 210 °C.
Pensl seks portionsforme med olie.
Damp kartoffel, græskar, gulerod og broccoli, indtil de er
netop møre (kan også tilberedes i mikroovn).
Hæld al vandet fra og kom grønsagerne i en stor skål.
Varm olien i en stor stegepande.
Steg løg og peberfrugt i 2 min ved medium varme, eller
indtil de er bløde. Kom dem op i skålen.
2. Varm smørret i en gryde og kom mel i.
Rør i 2 min ved lav varme, eller indtil det er let gyldent.
Tilsæt lidt mælk lidt ad gangen, indtil blandingen er jævn.
Fortsæt med at røre i 3 min ved medium varme, eller
indtil blandingen koger og bliver tyk.
Kog det videre i yderligere 1 minut.
Tag gryden af varmen og lad det køle lidt af.
Tilsæt resten af mælken, cheddarost og æggeblommer og
rør det sammen.
Smag til med salt og cayennepeber.
3. Hæld saucen over grønsagerne og rør det sammen.
Fordel blandingen i de smurte forme.
Skær seks cirkler ud af dejen, så de passer til formene.
Læg dem oven på grønsagsblandingen.
Pres kanterne ned.
Pensl med pisket æg og drys med birkes.
Bag tærterne i 30 min, eller indtil de er gyldenbrune.
Tips:
Det er bedst at tilberede tærterne den dag, de skal
serveres.
Se alle de bedste opskrifter med portionsforme
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.