Ideen til denne
opskrift har vi hentet fra sydlige breddegrader, men selve fisken, som kan være
torsk, sej, rødspætte er gamle kendinge fra hjemlige farvande.
Til 4-5 personer.
Tilberedningstid: ca 20 min. Stegetid: ca 20 min. Kan fryses, men forringes
# Ingredienser
1 kg fiskefileter,
af torsk, rødspætte eller skrubbe
1 bdt persille
salt og peber
1 dl hvedemel
75 g smør
2 løg
1 fed hvidløg
1½ dl hvidvin
6 tomater
2 citroner
2 peberfrugter, grøn
eller rød
* Tilberedning
1. Fordel
persillekviste på fisken og rul sammen herom.
Fæstn med kødpinde.
Vend rullerne i
salt- og peberblandet mel og brun dem på alle sider i lidt af fedtstoffet.
Kom rullerne i et
smurt, ovnfast fad.
2. Svits hakket løg
og knust hvidløgsfed i resten af fedtstoffet.
Hæld vinen i og kom det i fadet til fiskerullerne.
3. Skold og flå
tomaterne og skær dem i kvarte.
Læg dem i fadet
sammen med citronskiver og grofthakket peberfrugt.
Drys salt og peber
på.
4. Dæk fadet med
folie og sæt det i en 200 °C varm ovn i 20 min.
Server retten
rygende varm med citronbåde ved.
Råstegte kartofler
eller brød er godt tilbehør.
Årets bedste opskrifter fås på Kogebog.dk - prøv
selv, Madplaner, Min kogebog, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.