Her får du ris i 5 spændende udgaver. Retter med klipfisk har
en helt unik smag, i forhold til frisk fisk. Server med kogt ris eller friskt hjemmebagt
brød.
Forberedelse: 25
min. Tilberedning: 1 time. 4 personer
# Ingredienser
500 g klipfisk
1 lille bouquet
garni
4 store tomater
2 fed hvidløg
1 stort løg
et par stilke
bredbladet persille
5 spsk olie+ ekstra
til fadet
½ tsk oregano
1 nip paprika
300 g ris fx arborio
salt og peber
* Tilberedning
Skær klipfisken i
mindre stykker dagen i forvejen.
Udvand dem, og skift
vandet flere gange undervejs.
Næste dag: Dryp
fisken af, og kog den 15 min i saltet vand,
med bouquet
garni'en. Dryp af på ny. Fjern skind og ben.
Flå tomaterne, og
skær dem i skiver.
Pil hvidløg og løg.
Hak det.
Skyl og tør persillen.
Hak den.
Brun løget og
halvdelen af hvidløget i en gryde med 3 spsk olie.
Tilsæt halvdelen af
torsken, oregano, paprika samt lidt salt og peber.
Tilsæt risen og en
smule kogende vand.
Lad det simre, og
tilsæt mere vand ind imellem.
Risen skal være mør
og til sidst have opsuget al tilsat væde.
Sæt til side.
Sauter tomaterne 10
min med den resterende olie, torsk og
hvidløg, samt
persillen.
Forvarm ovnen til
180 °C.
Fordel 1 lag ris i
et smurt ovnfad, så et lag tomatsauce osv.
Slut af med ris.
Dæk fadet til med alufolie.
Giv det 30 min i ovnen.
Server straks.
Klipfisk med
chorizo
Udskift halvdelen af
klipfisken med 1 stærk chorizo i skiver.
Vegetarisk risret
Udskift fisken med 1
rød, 1 grøn og 1 gul peberfrugt i skiver.
Tilsæt også 200 g
friske ærter.
Risret med and
Læg 300 g ris i et
ovnfad med anderester uden skind og skrog.
Hæld 6 dl grønsagsfond
ved.
Sæt i ovnen til væden
er opsuget.
Ovnbagt ris med
kanin
Brug opskriften ovenfor
med kanin i stedet for and.
Laves retten under låg
i en gryde, bliver den mere fugtig.
Se alle de bedste
opskrifter med Ris And Kanin Klipfisk Fisk Grønt Brød
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv
selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------