Pæredesserter smager
bedst med friske frugter, men dåsepærer kan bruges i opskrifterne, hvis de blot
får lov til at dryppe grundigt af.
Husk altid at dryppe
nyskrællede pærer med citronsaft, ellers bliver de mørke i kødet.
Det betyder
ingenting for smagen, men det ser ikke særlig pænt ud.
Til 4 personer. Tilberedningstid:
½ time. Køletid: ½ time. Ikke fryseegnet
# Ingredienser
8-12 små, faste
pærer
1 appelsin
3 dl portvin
85 g (1 dl) melis
Hård karamel:
85 g (1 dl) melis
1 knsp bagepulver
2½ dl piskefløde
* Fremgangsmåde
1. Skyl appelsinen
og tør den.
Skræl eller riv
tynde strimler af den gule skal.
2. Skræl pærerne.
Lad stilkene sidde
og fjern kernehuset fra bunden.
3. Kog en lage af
portvin, appelsinsaft og -skal samt sukker.
Kog pærerne næsten
møre og lad dem afkøle i lagen ca. ½ time.
4. Smelt sukkeret på
en tør pande.
Når det er lysebrunt røres bagepulveret i.
Hæld karamellen ud i
et tyndt lag på en oliesmurt bageplade og lad det stivne.
Bræk den kolde
karamel i stykker, der lægges i en plastpose og knuses groft.
Drys den over
pærerne.
5. Fløden piskes til
skum og serveres til.