Navnet betyder direkte oversat »gryde på ilden«. Det er en
gammel, klassisk fransk ret. Mens kød og grønsager langsomt koger møre, fyldes
køkkenet med dejlige dufte. De grønsager, der bruges her, kan erstattes med
årstidens forskellige grønsager efter eget valg.
Forberedelsestid 30 min. Tilberedning 2 timer 45 min. Krævende.
Til 6-8 pers.
# Ingredienser
2 små porrer
1 stilk bladselleri eller ½ lille selleriknold
8-10 sorte peberkorn
5-6 korianderfrø
½ lille hvidkål, i kvarte
250 g oksehaler, hugget i mindre stykker
750 g okseribben
1 lille kalveben
25 g salt
1 lille løg stukket med 2 nelliker
1 fed hvidløg
1 bouquet garni (se opskrift)
2 gulerødder, skåret i 5 cm stykker
1 majroe eller persillerod, skrællet og skåret i kvarte
* Tilberedning
1. Bind porre og selleri sammen med en bomuldssnor.
Pak peberkorn og korianderfrø ind i gaze, bind om pakken.
Kom kålen i en stor gryde og hæld vand på, så det dækker.
Kog kålen i 3 min., hæld vandet fra og skyl kålen med koldt
vand. Stil den til side.
2. Gør de forskellige kødstykker i stand og kom dem i en
stor suppegryde.
Hæld vand på, så det dækker. Bring kødet i kog og hæld så
vandet fra.
Rens kødet for skum og urenheder, tilsæt salt og hæld 3½
koldt vand på.
Bring suppen i kog. Når den koger, skummes den.
Tilsæt løg, hvidløg, bouquet garni og gazepakken med
krydderier.
Lad suppen simre ved svag varme knap 2 timer.
3. Tilsæt gulerødder, majroe; kål og bundtet med selleri og
porre.
Kog suppen 30 min yderligere. Kødet bør nu være meget mørt.
Fjern bouquet garni og gazepakken.
Hæld suppen gennem en sigte ned i en stor skål, så kød og grønsager
tages fra.
Ved servering lægges kød og grønsager på et stort fad.
Suppen serveres i en forvarmet suppeterrin.
Kokketips Pot au feu serveres normalt med cornichoner
eller pickles og groft salt til kødet.
Kogte kartofler kan tilsættes suppen.
Se alle de bedste opskrifter med Suppe
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.