En gryde med saftige tern af oksekød. Den bliver kun bedre
af at stå et døgn eller to før servering. Oversat betyder det gryde på ild og
er en typisk fransk gryderet, hvor man bruger forskellige udskæringer at
oksekød,
Tid: 1½ time, heraf
1 time og 10 min til kogning. Retten er fryseegnet. Holdbarhed 5 mdr. 6 pers.
# Ingredienser
500 g mørt højreb
500 g oksehaler i
dele
1 kg okseskank i skiver
3 spsk olie
2 tsk salt.
½ tsk citronpeber
2-3 fed hvidløg
2 tsk paprika
2-3 gulerødder
25 små løg
1 dl syltede løg
100 g oliven
½ dl tomatpuré
5-6 dl bouillon
(vand + terning)
2-3 spsk HP-sauce
salt og peber
* Fremgangsmåde
1. Skær højrebet i
store stykker.
2. Opvarm olien på
en pande og brun alt kødet nogle stykker ad gangen.
Læg derefter kødet
over i en stor stegegryde.
3. Krydr nu kødet
med salt og citronpeber.
Pil hvidløgene og
skær dem i skiver.
Kom hvidløg og
paprika i gryden.
4. Skræl gulerødder
og løg.
Skær gulerødderne i tern.
Kom løg, gulerødder,
syltede løg, oliven, tomatpuré og bouillon i gryden.
5. Lad alt simre
under låg 1 time og 10 min.
6. Tag kødet op og
skær det i tern.
Læg det tilbage i
gryden.
Smag til med HP-sauce og evt. salt og peber.
7. Server direkte
fra gryden med brød til at dyppe den gode sky op med.
En frisk salat
smager også godt til.
Tips: Kødet behøver ikke brunes først.
Bring bouillonen i
kog og læg kødet i.
Tilsæt de øvrige
ingredienser og tilbered som anvist ovenfor.
INFO: Pot-au-feu (fransk:[pɔt‿o fø]; "gryde på
ilden") er en fransk oksekød gryderet. Ifølge kokken Raymond Blanc er pot-au-feu
"indbegrebet af det franske familiekøkken; det er den mest berømte ret i
Frankrig og betragtes som en national ret. Den ærer både de rige og fattiges
borde. "Det er en typisk ret, der serveres til jul.
Se alle de bedste opskrifter med Oksekød
Se alle de bedste opskrifter med Brød
Se alle de bedste opskrifter med Grøn salat
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------