Antoine Augustin Parmentier var en berømt økonom og
madskribent, der levede i det 18. årh. Det siges at være ham, der lærte
franskmændene at spise kartofler. Før hans tid troede man, at kartofler var
djævelens værk!
Forberedelsestid 15 min. Tilberedning 45 min. Let. Til 4
pers.
# Ingredienser
2 mellemstore bagekartofler
2 små porrer, kun den hvide del
60 g smør
salt og friskkværnet peber
* Tilberedning
1. Kartoflerne skrælles, skæres først i kvarte på langs,
dernæst i tynde skiver.
Lad dem trække i koldt vand, til de skal bruges.
Rens porrerne, skær roden og den grønne del bort.
Den hvide del skæres midt over på langs og snittes derefter
i ganske tynde strimler.
2. Smørret smeltes i en stor gryde, og porrerne sauteres
langsomt over
svag varme i ca. 8 min, eller til de er helt bløde.
Tilsæt kartoffelskiverne sammen med 1¼ l vand.
Gryden bringes i kog og simrer i 30 min eller til
kartoflerne er møre.
Skum overfladen for urenheder.
Den færdige suppe smages til med salt og friskkværnet peber.
Kokketips Suppen kan serveres, som den er, eller,
hvis man ønsker en mere cremet konsistens, blendes og evt. sies, inden den
hældes tilbage i gryden og langsomt genopvarmes.
Se alle de bedste opskrifter med Kartofler
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.