Kogebog.dk's multianvendelige og meget hotte chilisauce som egner sig lige godt til at blive lavet med medium stærke som helt stærke chilier.
Du vil elske den som rød Habanero-sauce – den også en rar at
have stående, så kan du fremover lige give dine retter et "pift"
Giver cirka 1,7 dl
# Ingredienser
2 små stærke røde
chilipeber
90 g smør eller margarine
4 forårsløg, tyndt
skåret
½ mellemstor rød
peberfrugt, hakket
3 fed hvidløg,
hakket
3 spsk hakket frisk
persille
½ tsk salt
1 knivspids sort
peber
Atamon
* Fremgangsmåde
1. Skyl
chilipeberne; klap dem tørre med køkkenrulle.
Skær peberne i halve
med kniven.
Skrab kernerne ud. Hak
derefter med kniven indtil peberne er i jævne små stykker.
2. Varm smørret i en
gryde over mellem-høj varme.
Tilsæt chilipeberne,
løg, peberfrugt og hvidløg.
Steg under omrøring
i 2 min eller indtil løgene er bløde.
Tips: Chili kan være
meget stærk, så prøv evt med en enkelt til at starte med.
Smag på varen; skal
det være stærkere, så kom 1 chili mere i og steg endnu 2 min.
3. Fjern det fra
varmen. Rør persille, salt og sort peber i.
Tilsæt Atamon efter anvisning på flasken.
Hældes straks på rene, skoldede, Atamon-skyllede glas eller
flasker, som straks lukkes og lige vendes en tur på hovedet og tilbage igen.
INFO: Chilipeber kan
svie og irritere huden; brug altid gummihandsker når du arbejder med peberne og
rør ikke øjnene. Vask hænderne når du er færdig med at arbejde med
chilipeberne.
Se alle de bedste opskrifter med Chili
Se alle de bedste opskrifter med Sauce
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------