Karrypasta tager kun et par min at lave og giver en dejlig
smag. Få gode smagsoplevelser med
Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
Forberedelsestid: 35 min. Tilberedningstid: 35 min.
Kuverter: 6
# Ingredienser
Rød karrypasta:
4 store røde chili
1 rødløg
4 fed hvidløg
3 strimler citronskal
1 bundt koriander
1 tsk stødt koriander
1 tsk spidskommen
1 tsk gurkemeje
1 spsk sød paprika
1 tsk sorte peberkorn
1 spsk fiskesauce
1 spsk jordnøddeolie
Oksekød:
0,6 dl jordnøddeolie
750 g oksetyksteg
2 store rødløg, skåret i både
1 spsk stødt spidskommen
2 spsk fiskesauce
saft fra 1 citron
2 spsk brun farin
7,5 dl kokosmælk
4 store kartofler
1 kanelstang
* Tilberedning
1. Rød karrypasta: Fjern stilkene fra chilierne. Hak
rødløget groft.
Hæld chili, løg, hvidløg, citronskal, korianderrod.
koriander, spidskommen, paprika, peberkorn, fiskesauce og olie i en
foodprocessor og kør i omkring 2-3 min.
Gem 3 spsk af blandingen og stil den til side (se Bemærk).
2. Oksekødskarry: Skær kødet i tynde strimler.
Opvarm halvdelen af olien i en stor tykbundet gryde.
Tilsæt halvdelen af kødet og halvdelen af løgene og svits
det ved høj varme, indtil kødet er brunet.
Skub ingredienserne til side, så væden får lov til at
fordampe.
Det holder kødet mørt og giver det en god farve.
Gentag det med resten af olien, kødet og løgene.
3. Tilsæt de gemte 3 spsk karrypasta og spidskommen i gryden
og rør rundt i ved jævn varme i 2 min.
Hæld fiskesauce, citronsaft, brun farin og kokosmælk i og
rør det godt sammen.
Stil gryden over på varmen igen.
Tilsæt kartofler og kanelstang. Lad det småkoge uden låg i
25 min, indtil det er mørt.
Bemærk Resten af karrypastaen kan opbevares i køleskab
i et forseglet glas i op til en uge eller fryses ned i adskilte beholdere i op
til en måned.
Prøv sammen med:
Forret: Sprøde
pandekager med laks og ingefær
Dessert: Ananas- og
kiwibombe
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.