En karrypasta med rød chili. Den er meget stærk - formindsk
antallet af chilier, hvis den skal være mildere.
# Ingredienser
8 tørrede, røde chilier, udkernede og hakkede
2½ cm galangal- eller ingefærrod, skrællet og skivet
3 stilke citrongræs, hakkede
1 fed hvidløg, pillet
2 tsk rejepasta
1 kaffirlimeblad, hakket
1 tsk stødt koriander
¾ tsk stødt spidskommen
1 spsk hakket, frisk koriander
1 tsk salt og sort peber
* Tilberedning
Kom alle ingredienser i en foodprocessor eller blender og
blend, til massen er glat.
Rejepasta eller rejesauce er et gæret krydderi, der
almindeligvis anvendes i sydøstasiatiske og sydkinesiske køkkener. Den er
primært lavet af finknust rejer eller krill blandet med salt og derefter gæret
i flere uger. Der findes flere fabrikater i kinesiske butikker.
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.