Dette er virkelig en farvestrålende ret, hvor de røde
tomater supplerer de orangefarvede, søde kartofler.
4 portioner. Sværhedsgrad: Mellem. Forberedelse: 5 min.
Tilberedning: 35 min.
# Ingredienser
1 spsk solsikkeolie
450 g kyllingekød uden skind og ben
2 fed hvidløg, pressede
2 spsk rød karry pasta
2 spsk friskrevet galangal eller ingefær
1 spsk tamarindepasta
4 limeblade
225 g sød kartoffel
6 dl kokosmælk
225 g cherrytomater, halverede
3 spsk hakket, frisk koriander
kogte jasmin- eller basmatiris, tilbehør
* Tilberedning
1. Varm olien i en stor forvarmet wok eller pande.
2. Kyllingekødet skæres i tynde skiver med en skarp kniv.
Kom det i wokken og lyn steg i 5 min, til det er let brunet.
3. Tilsæt hvidløg, karrypasta, galangal eller ingefær,
tamarindepasta og limeblade og lynsteg i 1 min.
4. De søde kartofler skrælles og skæres i tern.
5. Kom kokosmælk og sød kartoffel i wokken og bring det i
kog.
Lad det boble for jævn varme i 20 min, eller til saucen
begynder at jævne og koge ind.
6. Tilsæt cherrytomater og koriander og kog yderligere 5 min
under jævnlig omrøring.
Fordeles på tallerkener og serveres varm med kogte jasmin-
eller basmatiris.
Næringsindhold:
Kalorier 316. Sukker 5 g. Proteiner 28 g. Fedt 19 g.
Kulhydrater 8 g. Mættede fedtsyrer 3 g.
Kokkens tip
Frisk galangal er et krydderi, der minder meget om ingefær,
men det er ikke så kraftigt i smagen. Den kan købes frisk i orientalske
forretninger, men kan også fås tørret og som pulver. Den friske rod skal
skrælles, inden den skæres i skiver.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Fjerkræ
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.