Forret Frokost. Arbejdstid: 30 min. Kogetid: 20-30 min. Let at lave. Lav pris. (5-6 personer)
# Ingredienser til Rødbeder Polonaise
1 kg små, nye rødbeder
2 tsk salt pr. l kogevand
Endvidere:
75 g smør
2 spsk rasp
3 hårdkogte æg
1 bdt persille
*
Sådan laves Rødbeder Polonaise
1. Skyl rødbederne under rindende, koldt vand og fjern
trevler og evt blade.
Skær ikke i rødbederne, så taber de i smag og farve under
kogningen.
2. Kom rødbederne i en gryde med letsaltet vand, der netop dækker.
Bring vandet i kog og lad rødbederne koge møre i 20-30 min.
afhængigt af størrelsen.
En nål skal gå nemt igennem.
3. Hæld vandet fra rødbederne og spul dem straks med koldt
vand.
Gnid skrællen af rødbederne, læg dem på et varmt fad og dæk
med alufolie, så de holder sig varme.
4. Hak æg og persille og bland det.
5. Smelt smørret på en pande og rist raspen gyldenbrun heri.
Tilsæt ægge-persilleblandingen og vend det hele igennem på
panden.
6. Fordel straks pandens indhold over de kogte rødbeder og
server.
Tips: Server retten med et godt brød til, fx Landbrød.
Polonaise betyder på polsk, og andre grønsager kan
serveres tilsvarende, se fx Blomkål
Polonaise.
Se alle de bedste opskrifter med Rødbede
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
INFO: En polonaise (polsk: 'polonez') er en langsom dans i ¾-takt
af polsk oprindelse. Ordet kommer af fransk 'polonaise', der er femininum af tillægsordet
'polonais' (“polsk”). ‘Polonaise’ bruges også om musikken til denne dans.
Polonaisens rytme minder om den svenske polska i sekstendedelstakt,
og de to danse har fælles oprindelse.
Polonæsen er en udbredt karnevalsdans. På polske gymnasier er
polonaisen traditionelt den første dans, der danses ved en ‘studniówka’ (en gallafest
for kommende studenter 100 dage før eksaminerne).
----------- ooo OÔO ooo -----------