Røde kartofler er sundere end almindelige kartofler, fordi der væsentlig flere fibre i dem. Alligevel skal du passe på, at du ikke spiser for mange af dem, hvis du er på slankekur. De indeholder nemlig flere kulhydrater end almindelige kartofler, det er derfor de er søde.
I virkeligheden er det ikke rigtigt en kartoffel, men minder
mere om en pastinak. Alligevel er den blevet populær som er erstatning af
kartofler i nogle retter. Røde kartofler er søde kartofler, og hedder i
virkeligheden batat.
Giver 6 portioner
# Ingredienser
900 g røde kartofler
20 g hvedemel
60 g smør
salt, peber og paprika
30 cl mælk
Friske timiankviste til
pyntning.
* Fremgangsmåde
1. Forvarm ovnen til
180 °C.
For at tilberede kartoflerne,
skrubbes kartoflerne under rindende vand med en blød grønsagsbørste; skyl dem godt.
Skær kartoflerne i 6
mm skiver med kokkekniven.
Læg skiverne på bagepapir og strø med mel; vend dem forsigtigt så det dækker.
2. Smør et ovnfast fad
(ca 23 cm i diameter) med 15 g smør.
Placer 1/3 af kartoflerne
i fadet; strø med salt, peber og paprika.
Fordel smørklatter over
svarende til 15 g smør. Gentag lagene to gange.
3. Varm mælken i en lille
kasserolle over mellem varme indtil det er varme.
Det må ikke koge.
Hæld det over kartoflerne;
strø med salt, peber og paprika for at give smag.
Læg låg på eller dæk
til med folie.
4. Bages i 35 min.
Tag låget eller folien
af; bages i yderligere 20 min eller indtil kartoflerne er gaffel-møre.
Pynt hvis det ønskes. Serveres straks.
Trin 1: Skær kartoflerne
i 6 mm skiver.
Trin 2: Læg kartoflerne
lagvis i det ovnfaste fad.
Trin 3: Hæld mælk over
kartoflerne.
INFO: Kartofler er tilgængelige
hele året. Se efter faste, til dels glatte, rene og velformede kartofler. Undgå
kartofler som er indtørrede, spirende eller har grønne farver.
Røde kartofler: Sorten Røde kartofler har rød skræl og hvidt kød med røde
marmoreringer.
Skal altid koges eller bages med skræl, da den ellers mister
farven.
Alle kartofler opbevares
uvaskede på et koldt, mørkt og tørt sted ved ca 5 °C, og der skal være
frostfrit, i op til 3 uger. Må ikke fryses
fordi stivelsen så vil blive til sukker.
Se alle de bedste opskrifter med Kartofler
Se alle de bedste opskrifter med Tilbehør
✅ Her er kogebogen
med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med
Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------