Her er den bedste opskrift på en af sommerens dejlige
desserter og en ærkedansk nationalret,
Og turister skal selvfølgelig gentage efter os: Rødgrød med
fløde!
4 Personer
# Ingredienser
Grød:
500 g blandede bær (fx jordbær,
ribs, solbær, hindbær og brombær)
1 dl vand
150 g sukker
100 g friske hindbær
1 spsk kartoffelmel og vand
Tilbehør:
iskold piskefløde eller mælk
* Sådan gør du
1.Skyl og klargør bærrene, kom dem i en gryde (undtagen
hindbær) med vand og sukker, rør godt rundt, og lad det hele trække en smule,
inden gryden sættes over svag varme.
2.Kog bærrene op, og skum af.
Kog bærrene i 4-5 minutter.
Tag gryden af varmen, og kom forsigtigt hindbærrene i.
3.Rør kartoffelmel ud i lidt vand i en kop, og jævn grøden,
mens der røres.
Grøden må ikke koge mere.
4.Hæld grøden i en serveringsskål, og drys med en smule
sukker, så trækker den ikke skind.
5.Lad grøden køle af, og server med iskold fløde eller mælk.
INFO: Rødgrød er kogt frugt, fx: Rødgrød, Abrikosgrød,
Blommegrød, Hindbærgrød, Jordbærgrød, Rabarbergrød, Stikkelsbærgrød, Sveskegrød
og Æblegrød. Frugtgrød har konsistensen tilfælles med den egentlige grød.
Frugtgrød er gerne sød og benyttes som dessert med mælk eller endnu bedre fløde
på.