Rødkål er en klassiker til and og flæskesteg, og den supersunde kål gør sig også godt til andre retter. Her får du info og de lækreste opskrifter...
Rødkål er en grønsag og én af flere varianter af Have-Kål.
Dets blade er farvet stærkt mørklilla af et højt indhold af anthocyaniner, men
kan skifte farve efter jordens surhedsgrad.
Rødkål.
Engelsk: Red cabbage. Latin: Brassica oleracea capitata rubra
Sæson: Dansk: september-januar. Import: hele året
Holdbarhed: 1-2 mdr. ved 2-6 °C
Anvendelse: De yderste blade fjernes, kålen skylles og
stokken afskæres. Svind: ca 20%
Anvendes bl.a. rå i salater og til syltet rødkål. Ved kogning tilsættes lidt
eddike til vandet for at bevare den røde farve.
Frysning: Ja, tilberedes og fryses ned i portioner.
Rødkål har været kendt og anvendt i Danmark siden
Middelalderen.
Rødkål består af blade, der danner et meget fast hoved, og
den røde farve skyldes vandopløselige anthocyaniner der findes i bladenes
yderste cellelag.
Rødkålen er først blevet rigtig udbredt inden for de seneste
100 år. Det hænger især sammen med at det er obligatorisk tilbehør til vores
julemad, samt udbuddet af rødkål på glas.
Rødkål er en god pH-indikator. I en basisk væske bliver den blå og i en sur
væske bliver den kraftig rød.
Opskrifter med Rødkål
Tilbage til Råvarer.