Tilbehør. Arbejdstid: 30 min. Ovntid: 4 timer. Middelsvær at lave. Lav pris. 4 personer.
# Ingredienser til
Rødkål, fransk
1 fast rødkålshoved (ca 1 kg)
2 løg
2 madæbler
salt, lidt sukker og friskkværnet peber
6-8 hel allehånde
Krydderurtebuket:
1 bdt persille
2-3 kviste timian
2 laurbærblade
Endvidere:
2-3 spsk portvin
2-3 spsk vineddike
lidt smør
Gryde med ovnfaste ører eller et stort, ovnfast lågfad
*
Sådan laves Rødkål, fransk
1. Pil grimme blade af rødkålen, befri den for stok og snit kålen
temmelig fint.
Sæt ovnen på 140 °C.
2. Pil og skiv løgene. Skræl æblerne, fjern stilk, blomst og
kernehus og skær dem i både.
3. Læg kål, æbler og krydderier lagvis i lågfad eller gryde og
hæld vin og vineddike ved.
Bind krydderurterne sammen og læg dem i gryden/fadet.
4. Dæk med smørsmurt pergamentpapir, læg låg på og sæt fadet
i ovnen i 4 timer.
Rødkålen passer sig selv.
Tips: Server varm eller kold afhængig af hvad rødkålen
skal serveres til.
Rødkålen holder ca en uge i køleskab.
Se alle de bedste opskrifter med Rødkål
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------