Så dejlig en rødkål har du aldrig smagt før - kvæde og hvidvin gør den så lækker. Hjemmelavet
rødkål smager fantastisk til andesteg og flæskesteg og mortensaften - varm rødkål
er nemt at lave selv - få opskrift her.
Til 4 portioner. Tilberedning:
25 min.
# Ingredienser
2 løg
1 kvæde
30 g smør.
1½ dl hvidvin
1 glas rødkål (680 g
drænet vægt)
salt, peber og
sukker
* Tilberedning
1. 2 løg hakkes fint.
1 kvæde skrælles,
skæres i kvarte, udkernes og skæres i 1 cm store terninger.
Løg og kvæde steges let
i 2 minutter ved middel varme i 30 g smør.
1½ dl hvidvin hældes
ved, og det simrer med et låg halvt over, til væsken er fordampet.
2. 1 glas rødkål tilsættes og koges 10 minutter
ved middel varme.
Der krydres med salt,
peber og sukker.
Energi pr. portion:
3 g protein, 1 g fedt, 12 g kulhydrater = 79 kcal (329 kJ)
TIPS: Du kan sagtens lave rødkålen i god tid inden den skal
bruges. Hæld den på varme, skoldede glas og så holder det er godt stykke tid.
Når du opvarmer rødkålen, så hælder du den i en gryde sammen med lidt andefedt.
Det gør smagen endnu bedre og den bliver glat og fin at se på.
✅ Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få de bedste
opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.