''à l'orange": tilberedt eller serveret med appelsiner
- retter der findes mange varianter af. Her er det rødspætte som får fin smag
af appelsin. Det smager saftsuseme godt. Retter med pasta hitter netop nu!
Tid: 45 min, heraf
10 min i ovnen. 4 pers.
# Ingredienser
500 g frosne
rødspættefileter
friskpresset saft af 1 appelsin
1-1 ½ tsk salt
¼ tsk peber
3-4 kviste persille
100 g smør eller
margarine
1 dl tør hvidvin
friskpresset saft af
1 appelsin
1 spsk Maizena
PYNT:
1-2 appelsiner
persille
* Fremgangsmåde
1. Optø
rødspættefileterne efter pakkens anvisninger.
Bred dem ud på et
skærebræt.
Skær evt. det hvide
skind fra.
2. Dryp fisken med
appelsinsaft.
Drys med salt og peber og læg lidt af persillen på.
3. Rul fileterne
sammen. Læg dem i et letsmurt, ovnfast fad.
4. Fordel halvdelen
af fedtstoffet henover.
Læg resten af
persillen på.
Hæld hvidvin og
appelsinsaft over.
5. Dæk fadet med låg
eller folie.
Kog på en rist nederst i en 200 °C varm ovn, ca 10 min.
6. Hæld forsigtigt
fiskeskyen i en gryde og tag persillen op.
7. Kom resten af
fedtstoffet i i små klumper.
Jævn med Maizena
udrørt i lidt vand.
8. Lad saucen koge
nogle minutter under omrøring.
Smag til med salt og
peber.
9. Hæld saucen over
rouladerne.
Pynt med hindefrie appelsinbåde og finthakket persille.
Giv løse ris eller
kartofler og ærter til.
Tips: Fiskerouladerne kan også koges i mikroovnen.
Læg dem i en egnet
skål. Dæk med låg eller plastfolie.
Kog ved 750W i 6-8 min.
Se alle de bedste opskrifter med Rødspætte eller andre Fisk
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------