Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 20 min. Ovntid: ca 20 min. Middelsvær at lave. Mellem pris.
4 personer.
# Ingredienser
til Rødspættefileter Florentine
700-
rødspættefileter
frisk spinat eller
dybfrossen, helbladet
1 spsk citronsaft
salt hvid peber
Ostesauce:
smør (2 spsk)
hvedemel (3 spsk)
2½ dl mælk eller fløde
hvidvin
2 æggeblommer
reven ost (emmentaler eller svenbo)
salt og hvid peber
Endvidere: smør til fadet
Ovnfast fad
*
Sådan laves Rødspættefileter Florentine
1. Skyl spinaten i flere hold koldt vand og lad den dryppe
af.
Fjern grove stilke og damp spinatbladene ved god varme under
låg et par min.
Bladene skal bare falde sammen.
Spul dem herefter straks koldt.
Sådan bevarer de bedst farve, smag og vitaminer.
Frossen, optøet spinat skal bare dryppe af eller trykkes let
fri for væde.
2. Smør et ovnfast fad godt. Hak spinaten groft og læg den i
fadet.
3. Skyl rødspættefileterne kort og koldt og tør dem.
Krydr dem med salt og peber, dryp dem med citron og læg dem
over spinaten i fadet.
Sæt ovnen på 200 °C.
Ostesauce:
4. Smelt smørret i en tykbundet gryde. Det må ikke tage
farve.
Tilsæt melet under omrøring og spæd med hvidvin.
Rør saucen glat og lad den koge igennem, før mælken (fløden)
røres i lidt ad gangen.
Koger vinen ikke igennem først, risikerer man, at saucen
skiller.
5. Tag saucen fra varmen og lad den svale kort.
Rør herefter først æggeblommerne, så osten i.
Smag til med salt og peber.
6. Hæld saucen over rødspættefileter og spinat i fadet og
sæt det på ovnens nederste rille ca 20 min., et par min. længere, hvis
fileterne kommer direkte fra køleskab.
Server fra fadet og server Flûtes til,
eller Butterdejssnitter.
Tips: Dybfrosne fileter kan bruges. De skal tø helt
igennem først.
Hvidvinen kan udelades og erstattes med Fiskebouillon,
hvis du bruger friske rødspætter og selv fileterer.
Se alle de bedste opskrifter med Rødspætte
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------