Forret. Arbejdstid: 30 min. Kogetid, lage: 5-8 min. Kogetid og afkøling i lage: 30 min. Middelsvær at lave. Høj pris. Kan tilberedes i mikroovn. 4-6 personer.
# Ingredienser
til Rødspættefileter med kaviar og rejer
rødspættefileter
Kogelage:
1½ dl vand
1½ dl tør hvidvin
1 laurbærblad
½ bdt persille
5-6 hele peberkorn og salt
Salat:
1
salathoved
1½ dl cremefraiche
mayonnaise
2-3 spsk kogelage
lidt citronsaft
1-2 tsk dijonsennep
salt og hvid peber
Endvidere:
kogte, pillede rejer eller dybfrosne, optøede
1 glas ufarvet kaviar ()
Pynt: dildkviste
*
Sådan laves Rødspættefileter med kaviar og rejer
1. Kog vand og hvidvin sammen med laurbærblad,
persillekviste, peberkorn og salt i en gryde i 5-8 min. Lad lagen afkøle.
2. Skyl rødspættefileterne kort og koldt og tør dem. Del dem
en gang på langs.
3. Rul fiskefileterne sammen fra hale mod hoved og læg dem
side om side i en gryde med sammenføjningen nedad.
4. Hæld lagen ved fiskefileterne og damp rødspætterullerne
5-6 min. under låg.
Lad dem svale i lagen.
5. Skyl salatbladene kort og koldt, tør dem og læg dem på et
fad.
Tag fiskerullerne op med en hulske og anret dem på
salatbladene.
Si lagen gennem et klæde eller et lag pladevat lagt i en
sigte.
6. Rør cremefraiche og mayonnaise sammen med lidt af den
siede kogelage.
Smag til med citronsaft, dijonsennep, salt og peber.
Hæld saucen over rødspætterullerne på fadet.
7. Anbring rejer og kaviar på fadet og pynt med dild.
Tips: Server Baguette eller Butterdejssnitter til.
Andet velegnet tilbehør er Agurkesalat, blandet,
Grønærter,
franske eller Julesalat,
smørdampet, med grønærter.
Se alle de bedste opskrifter med Rødspætte
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------