Lad dig inspirere og servér lækker mad med Rødspætteruller
dampet i hvidvin. Små nemme rødspætteruller serveret med serveret med en dejlig
rejesauce
Til 4 personer. Tilberedningstid: ca 20 min. Kogetid: 12-15
min. Ikke fryseegnet
# Ingredienser
8 små
rødspættefileter
salt og peber
2-3 spsk citronsaft
200 g grønne bønner
4-5 finstrimlede
gulerødder
1-2 tsk hele nelliker
1 dl hvidvin (kan
udelades)
1 spsk smør
1 spsk hvedemel.
1 dl fløde
1 æggeblomme
200 g pillede rejer
* Tilberedning
1. Drys-salt og
peber på rødspættefileterne og dryp citronsaft på.
2. Kog bønner og
gulerødder 2-3 min i vand, der lige dækker.
Lad grønsagerne
dryppe af.
Fordel dem på
fileterne og rul dem sammen herom.
Fæstn med en
tandstikker ved hver rulle og stik et par hele nelliker i hver.
3. Læg fiskerullerne
side om side i en lille gryde.
Hæld hvidvinen på og
spæd med grønsagsvand, indtil rullerne lige er dækkede.
Damp dem under låg i
12-15 min.
4. Tag rullerne op
af gryden og jævn kogelagen med smør og mel rørt sammen til en smørbolle.
Pisk æggeblomme og
fløde sammen og kom det i saucen, mens der piskes.
Bring saucen i
nærheden af kogepunktet.
Den må ikke koge
efter æggeblommen er tilsat.
5. Kom rejerne i saucen
og smag den til med salt bg peber.
Anret rullerne i et
varmt fad.
Hæld lidt af rejesaucen
over eller server den til sammen med kogte kartofler.
Tips:
Middage hvor
hovedretten er fisk kræver tilberedning i sidste øjeblik, for fisk bør ikke
opvarmes, den skal steges eller koges umiddelbart før serveringen, ellers går den
gode smag tabt. Men sauce og andet tilbehør kan som regel forberedes i god tid.