Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 45 min. Kogetid, fisk: ca 20 min. Middelsvær at lave. Høj pris. Kan tilberedes i mikroovn. 4 personer.
# Ingredienser
til Rødtungefileter, laksefarserede
4 rødtungefileter (ca )
ca
halvtør hvidvin (evt. halvt vand)
Laksefyld:
rå laks (uden skind og ben)
ca
piskefløde
salt og hvid peber
Endvidere:
frisk spinat
½ spsk smør eller olie
Varm salat:
1 (rød)løg
½ radicchiosalat
½ iceberg eller fast hovedsalat
smør (2 spsk)
frisk spinat
fiskekogelage
koldt smør
salt og hvid peber
*
Sådan laves Rødtungefileter, laksefarserede
1. Bank rødtungefileterne forsigtigt med håndroden.
De skal være ensartet tynde.
Laksefyld:
2. Blend laksekødet med salt, peber og fløde.
Hold måske lidt fløde tilbage, laksefarsen må ikke blive for
lind.
Eller stød laksekødet i en morter og bland det med fløde og
krydderier.
Farsen skal være let, men ikke flydende.
3. Nip og skyl spinaten. Slyng den eller tryk den nænsomt
tør.
Varm smørret eller olien i en gryde eller på en pande og
varm spinaten, til den falder sammen.
Det varer kun 1-2 min. Lad den blive kold.
Rødtunger:
4. Fordel et lag laksefars på hver rødtungefilet og dæk med
spinatblade.
Rul fisken sammen fra hale mod hoved.
Hold den eventuelt sammen med en tandstikker.
Anbring fiskerullerne side om side med sammenføjningen nedad
i en gryde med flad bund eller i en pande med høje sider.
5. Hæld hvidvin/vand ved fiskerullerne og damp dem netop
møre ved svag varme under låg.
Det varer ca 20 min.
Fiskerullerne skal føles faste hele vejen igennem farsen.
Tag dem op og hold dem varme tildækket på varmt fad.
6. Kog fiskekogelagen ind til ca for god varme uden låg.
Varm salat:
7. Pil løget og skær det i terninger.
Skær radicchio og grøn salat i strimler. Nip spinaten.
Skyl den koldt og godt og slyng den tør, fx med et
viskestykke foldet løst omkring.
8. Varm smørret på panden og steg løget klart for svag
varme, det må ikke tage farve.
Kom spinat og strimlede salater på panden og varm det
igennem under vending.
Hæld fiskekogelagen ved og damp få min.
Rør det kolde smør i og tag panden fra varmen.
Smag til med salt og peber.
Anretning:
9. Fordel den varme salat på varme tallerkener.
Skær evt fiskerullerne i skiver (som roulade) og arranger
dem pænt på midten.
Server straks.
Tips: Server Butterdejssnitter, Flûtes eller
Hvedekranse
med krydderurter til.
Eller Ris,
løse eller Ris, vilde,
gerne en blanding.
Det er bedst at købe hele rødtunger og bede fiskehandleren filetere
dem.
Husk at få skrog m.m. med.
Det kan bruges til Fiskebouillon,
der vil give fisken ekstra god smag ved dampningen sammen med hvidvin.
Se alle de bedste opskrifter med Rødtunge
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------