Dessert. Arbejdstid: 40 min. Kogetid i alt: ca 25 min. Afkøles: ca 1 time. Middelsvær at lave. Mellem pris. Kan tilberedes i mikroovn. 4 personer.
# Ingredienser
til Rødvinsglaseret frugt
4 små pærer
4 små æbler
Rødvinslage:
kraftig rødvin
vand
sukker ()
skal af 1 usprøjtet appelsin
skal af 1 usprøjtet citron
2 hele nelliker
1 stang kanel
Tilbehør: flødeskum
*
Sådan laves Rødvinsglaseret frugt
1. Skræl pærerne og æblerne tyndt.
Fjern blomsten på pærerne, men lad stilk og kernehus blive
siddende.
Befri æblerne for kernehus.
Rødvinslage:
2. Bland vin, vand, sukker, tyndtskrællet appelsin- og
citronskal, nelliker og kanel i en gryde.
Kog det op.
3. Anbring pærer og æbler side om side i lagen.
Bring atter lagen i kog og lad frugten koge svagt under låg
i ca 15 min., til den er mør, men ikke udkogt.
4. Tag frugten op med en hulske og anbring den pænt i et
halvdybt fad.
5. Bring lagen i kog og lad den koge over svag varme uden
låg, til den begynder at tykne, ca 10 min.
Rør i lagen af og til og pas på, at den ikke bliver for
sirupsagtig.
6. Si lagen og hæld den straks over frugten.
Lad retten blive kold.
Øs af og til lagen over frugterne.
7. Server frugterne i fadet eller portionsanret og server
flødeskum til.
Tips: Andre frugter kan indgå i retten, fx flåede,
halverede ferskner eller udstenede blommer.
Så skal kogetiden halveres.
I stedet for med flødeskum kan desserten serveres med Creme Chantilly eller Råcreme.
Hvis lagen bliver for tyk, kan den tilsættes en smule
rødvin, før lagen hældes over frugterne.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------