Man skulle ikke tro,
at dette kunne lade sig gøre. Men chokolade og rødvin er virkelig en heldig
kombination i en kage. Det bliver så godt 💖
Til 14 stykker. Tilberedning:
1 time 15 min plus tid til afkøling
# Ingredienser
250 g smør med stuetemperatur
200 g sukker
1 brev vaniljesukker
(10 g /ca 1 spsk)
1 tsk stødt kanel
1 nip salt
4 æg
250 g hvedemel
1 spsk kakao
1 brev bagepulver
(24 g/ca 8 tsk) (3 tsk)
1¼ dl rødvin røres
i.
50 g hakket
chokolade
50 g tørrede
tranebær (eller rosiner)
125 g flormelis
2-3 spsk rødvin
2 spsk tørrede
tranebær eller rosiner
* Tilberedning
1. 250 g smør med stuetemperatur, 200 g sukker,
1 brev vaniljesukker (10 g /ca 1 spsk), 1 tsk stødt kanel og 1 nip salt røres
cremet i 6 minutter med elpiskeren.
4 æg røres i, et ad
gangen. Rør godt for hvert æg, så massen bliver meget cremet.
250 g hvedemel, 1
spsk kakao og 1 brev bagepulver (24 g/ca 8 tsk) blandes og sis i.
1¼ dl rødvin røres
i.
50 g hakket
chokolade og 50 g tørrede tranebær (eller rosiner) vendes i.
2. Dejen kommes i en smurt, meldrysset form (1¾
l.)
Kagen bages i den
forvarmede ovn ved 175 °C (varmluft 150 °C) i 45-50 min.
Lad den stå i formen i 10 min, så vendes den ud på en rist og køler af.
125 g flormelis og
2-3 spsk rødvin røres til en glat glasur, der fordeles over kagen.
Drys 2 spsk tørrede
tranebær eller rosiner på toppen.
Energi pr. stk.: 5 g
protein. 18 g fedt. 43 g kulhydrater = 356 kcal (1490 kJ)
✅ Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få de bedste
opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.