Rødvinskogte figner er virkelig lækre og velsmagende, og så
kan de forberedes i god tid. Vaniljecreme smager fantastisk og passer til det
meste.
Til 12 personer
# Ingredienser
Dagen før:
½ liter rødvin, fx Côtes du Rhône
125 g rørsukker (ca. 1¼ dl)
1 stykke citronskal
1 stjerneanis
500 g tørrede figner
Yoghurtcreme:
½ liter yoghurt naturel
2 tsk rørsukker
½ stang vanilje, kornene fra
Tilbehør:
24 søde filokiks, se opskrift
Drikkevarer: vintage portvin eller rødvin, fx Côtes du Rhône
* Tilberedning
Dagen før:
Bring alle ingredienserne i kog i en gryde.
Kog dem ved svag varme og under låg i ½ time.
Fjern citronskal og stjerneanis og kom figner med kogelage i
en skål.
Stil den tildækket i køleskabet i ca. 1 døgn.
Yoghurtcreme:
Sæt 2 kaffefiltre i en sigte over en skål.
Fordel yoghurten i kaffefiltrene og lad den stå til
afdrypning i køleskabet i ca. 1 time.
Kom den afdryppede yoghurt i en skål og rør sukker og
vanilje i.
Stil blandingen tildækket i køleskabet i ca. 15 min. Smag
til.
Lad imens fignerne dryppe af i en sigte over en lille gryde.
Kog lagen ind ved kraftig varme til der er ca. 1¼ dl
rødvinssirup.
Ved serveringen:
Anret de rødvinskogte figner, yoghurt og filokiks på
tallerkener.
Pynt hver tallerken med lun rødvinssirup og server straks.
Se alle de bedste opskrifter med Figner
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.